Téli minestrone leves sok zöldséggel: tartalmas és laktató
Ebben a melengető, kiadós téli minestrone levesben tényleg minden van, amit most szívesen ennél.

teli-minestrone-leves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz konyha egyik legjobbja a csupa zöldségből álló minestrone leves. A nagy karácsonyi, újévi lakomák után kifejezetten jólesik. Érdemes konzervbabot használni, hisz annak elég néhány perc főzési idő. Ha mirelit babból készíted, akkor hosszabb főzési idővel számolj. Tálaláskor még parmezánnal is megszórhatod, ahogy általában az olaszok is teszik. 

Téli minestrone leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv bab
  • 10 dkg tészta
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, amit kell, vágj fel ízlés szerint. Arra ügyelj, hogy nagyjából azonos nagyságúak legyenek, hogy egyforma idő alatt puhuljanak meg.

Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és pár percig kevergetve süsd rajta a hagymákat, a paprikát, a cukkinit, a paradicsomot, a zellert. Szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, és öntsd fel az alaplével. Főzd körülbelül 20 percig, majd tedd hozzá a lecsepegtetett babot, a tésztát, és főzz puhára mindent. 
Hideg napokon a tartalmas, forró, selymes póréhagyma-krémleves is nagyon jólesik. 

Ezt is szeretjük