Téli minestrone leves sok zöldséggel: tartalmas és laktató
Ebben a melengető, kiadós téli minestrone levesben tényleg minden van, amit most szívesen ennél.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Az olasz konyha egyik legjobbja a csupa zöldségből álló minestrone leves. A nagy karácsonyi, újévi lakomák után kifejezetten jólesik. Érdemes konzervbabot használni, hisz annak elég néhány perc főzési idő. Ha mirelit babból készíted, akkor hosszabb főzési idővel számolj. Tálaláskor még parmezánnal is megszórhatod, ahogy általában az olaszok is teszik.
Téli minestrone leves
Hozzávalók
- 40 dkg konzerv bab
- 10 dkg tészta
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, amit kell, vágj fel ízlés szerint. Arra ügyelj, hogy nagyjából azonos nagyságúak legyenek, hogy egyforma idő alatt puhuljanak meg.
Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és pár percig kevergetve süsd rajta a hagymákat, a paprikát, a cukkinit, a paradicsomot, a zellert. Szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, és öntsd fel az alaplével. Főzd körülbelül 20 percig, majd tedd hozzá a lecsepegtetett babot, a tésztát, és főzz puhára mindent.
Hideg napokon a tartalmas, forró, selymes póréhagyma-krémleves is nagyon jólesik.
Még több recept