Téli minestrone leves sok zöldséggel: tartalmas és laktató
Ebben a melengető, kiadós téli minestrone levesben tényleg minden van, amit most szívesen ennél.
Az olasz konyha egyik legjobbja a csupa zöldségből álló minestrone leves. A nagy karácsonyi, újévi lakomák után kifejezetten jólesik. Érdemes konzervbabot használni, hisz annak elég néhány perc főzési idő. Ha mirelit babból készíted, akkor hosszabb főzési idővel számolj. Tálaláskor még parmezánnal is megszórhatod, ahogy általában az olaszok is teszik.
Téli minestrone leves
Hozzávalók
- 40 dkg bab konzerv
- 10 dkg tészta
- 2 db paprika kaliforniai
- 1 db cukkini
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, amit kell, vágj fel ízlés szerint. Arra ügyelj, hogy nagyjából azonos nagyságúak legyenek, hogy egyforma idő alatt puhuljanak meg.
Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, és pár percig kevergetve süsd rajta a hagymákat, a paprikát, a cukkinit, a paradicsomot, a zellert. Szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, és öntsd fel az alaplével. Főzd körülbelül 20 percig, majd tedd hozzá a lecsepegtetett babot, a tésztát, és főzz puhára mindent.
Hideg napokon a tartalmas, forró, selymes póréhagyma-krémleves is nagyon jólesik.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció