Tejszínes, sajtos csirkemell receptek
Halmozd az élvezeteket, és a sima, száraz csirkemell helyett készíts mesés, tejszínnel és sajttal izgalmassá tett ebédeket!
Biztosan nagyon unod már a sima sült vagy párolt csirkét. Ha igen, abban az esetben próbáld ki mesés, tejszínnel és sajttal körített receptjeinket, és lepd meg a családodat egy fenséges ebéddel!
Elkészítésük nem igényel különleges képességeket, úgyhogy jobb is, ha többet csinálsz, mert mindenki, aki megkóstolja, azt fogja kérdezni: kapok repetát?
Sajtbundás csirkemell
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemellfilé
- 40 dkg reszelt sajt
- 5 dl tejszín
- 4 tojás
- liszt
- olaj
- só
A csirkemellfilét szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Sózd meg ízlésed szerint a két oldalát, majd először lisztbe, azután a felvert tojásba, végül a lereszelt sajtba forgasd bele.
Egy kisebb jénai tálat kenj ki olajjal. Tegyél bele egy sor húst szorosan, majd még egy réteget helyezz rá. Locsold rá a tejszínt, és előmelegített sütőben süsd készre.
Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd a felcsíkozott csirkemellfilét pirítsd meg rajta. A vékonyra szeletelt gombát add hozzá, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Engedd fel némi vízzel, és párold puhára. A tejszínt, a sajtot és a felaprított petrezselymet keverd össze, és add a húshoz. Pár perc összeforralás után már tálalhatod is.
Batyuba csomagolt csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg sajt
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 csirkemellfilé
- 2 dl tejszín
- 1 csomag bacon
- 1 tojás
- liszt
- vaj
- só
A csirkemellfilét vágd hat részre, majd sózd meg. Egy filére tegyél egy bacont, egy szelet sajtot, és tekerd fel. Forgasd lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a reszelt parmezán sajtba. Egy tepsit vajazz ki, és a tekercseket helyezd szorosan egymás mellé. Locsold meg tejszínnel, és előmelegített sütőben süsd meg.
Mediterrán tejszínes csirke
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg mozzarella
- 3 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- vaj
- ételízesítő
A csirkemellfilét szeleteld fel, picit klopfold ki, és hintsd meg ételízesítővel. Egy jénai tálat vajazz ki, és tedd egymás mellé a hússzeleteket. A paradicsomot hámozd meg, szeleteld fel, majd fedd be vele a húst. A tetejére rétegezz egy sor felszeletelt mozzarellát. A tejszínt a zúzott fokhagymával keverd össze, és locsold rá a húsokra. Előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- grill
- sertéshús
Szaftos, zöldséges saslik receptek
- fűszer
- grill
Ropogós, illatos grillhúsok
- zöldség
- tészta