A legfinomabb tejszínes csirkemell receptje
Rengeteg zöldséggel
A bármikor bevethető csirkemellet a nyár zöldségei teszik még ízletesebbé és vonzóbbá.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a hús tökéletesen harmonizál a tejszínnel. Az amúgy is ellenállhatatlan falatok pedig ínycsiklandóan zaftossá válnak tőle. Kard Éva receptje alapján.

Tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 1 cukkini
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, és sózd, borsozd, majd keverd alaposan össze. Hagyd állni fél óráig, hogy az ízek átjárják a húst. A fokhagymát vágd fel apróra. A sárgarépát vékonyan szeleteld fel, a cukkinit és a gombát aprítsd fel ízlés szerint.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pár pillanat múlva a csirkemellet is. Figyelj arra, nehogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz! Ezután folyamatosan kevergetve pirítsd öt-hat percig, majd egy szűrőkanállal szedd ki a húst és a fokhagymát is. 

Hevítsd fel újra az olajat, add hozzá a sárgarépát, és így is kevergesd  pár percig. Ezután mehet bele a cukkini, majd a gomba, és ismét pirítsd négy-öt percig. Közben ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, valamint szintén ízlés szerint kakukkfűvel.

Amikor a zöldségek félig puhára párolódnak, keverd össze alaposan a liszttel. Ezután add hozzá az elősütött fokhagymás csirkemellet, majd öntsd fel a tejszínnel. Félig fedd le a wok tetejét, és főzd néhány percig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, és a szaft kissé besűrűsödjön.

Ezt is szeretjük