Tejszínes, fűszeres zöldségpörkölt: akár a kertből is behozhatod a hozzávalókat
Az élénk színű, ízekben gazdag zöldségpörköltet sokféleképpen variálhatod. Ha így készíted, elégedett leszel.

tejszines-zoldsegporkolt
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Bárhová nézünk, tengernyi gyöngy mindenütt: így viseld a szezon kedvenc díszítőelemét, ha unod a nyakláncot »

Átlagos lányból dögös Intsa-modellé sminkelte magát: elképesztő átváltozás! »

Palvin Barbara karikás szemekkel is gyönyörű: a Victoria’s Secret végre nem tolta túl a Photoshopot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségpörkölt akkor a legjobb, amikor a hozzávalók még frissek. Bármit beletehetsz az egytálételbe, ami a kertedben terem. Húsleves híján alaplevet is önthetsz a zöldségekre. Fogyaszthatod önmagában, de tésztával is, sőt húsok mellé ugyancsak kiváló. Tálalás előtt megszórhatod aprított petrezselyemmel. 

Tejszínes zöldségpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre borsó
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a krumplit, a répát, a zöldbabot, és kevergetve süsd pár percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, öntsd rá a húslevest, és párold puhára 20 perc alatt.
Amikor a krumpli már majdnem puha, rakd hozzá a borsót. A tejszínt keverd össze a liszttel, és öntsd a zöldségekre. Forrald össze pár perc alatt, majd amikor a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és szórd meg parmezánnal. 
Az egyszerre édes és savanyú, hús nélkül készülő szicíliai padlizsánragut is feltétlenül meg kell kóstolnod! 

Ezt is szeretjük