Tejszínes, fűszeres zöldségpörkölt: akár a kertből is behozhatod a hozzávalókat
Az élénk színű, ízekben gazdag zöldségpörköltet sokféleképpen variálhatod. Ha így készíted, elégedett leszel.

tejszines-zoldsegporkolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldségpörkölt akkor a legjobb, amikor a hozzávalók még frissek. Bármit beletehetsz az egytálételbe, ami a kertedben terem. Húsleves híján alaplevet is önthetsz a zöldségekre. Fogyaszthatod önmagában, de tésztával is, sőt húsok mellé ugyancsak kiváló. Tálalás előtt megszórhatod aprított petrezselyemmel. 

Tejszínes zöldségpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre borsó
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a krumplit, a répát, a zöldbabot, és kevergetve süsd pár percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, öntsd rá a húslevest, és párold puhára 20 perc alatt.
Amikor a krumpli már majdnem puha, rakd hozzá a borsót. A tejszínt keverd össze a liszttel, és öntsd a zöldségekre. Forrald össze pár perc alatt, majd amikor a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és szórd meg parmezánnal. 
Az egyszerre édes és savanyú, hús nélkül készülő szicíliai padlizsánragut is feltétlenül meg kell kóstolnod! 

Ezt is szeretjük