Tejszínes tészta roppanós zöldségekkel: így készül az eredeti pasta primavera
Készítsd úgy, mint az olaszok! A pasta primaverába csupa friss zöldség kerül.
Amikor még nem lehetett minden zöldséghez szinte egész évben hozzájutni, a pasta primavera igazi tavaszi fogásnak számított. Rakj bele minél többféle zöldséget, hogy igazán színes legyen. Tehetsz hozzá sárgarépát, spenótot, paradicsomot, borsót, vagy, amit otthon és a piacon talász.

Tejszínes-zöldséges tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg tészta
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg spárga
- 20 dkg cukkini
- 15 dkg paprika
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál petrezselyem aprított
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hét perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. A brokkolit főzd öt percig, szedd ki a vízből, majd rakd papírtörlőre, és itasd le róla a vizet.
Az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, dobd rá az aprított póréhagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a karikákra vágott paprikát, a cukkinit és a spárgát, majd kevergetve párold meg. Add hozzá a brokkolit, majd öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd még két-három percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a tésztát, majd szórd meg a sajttal, aprított petrezselyemmel, és rögtön tálald.
