Tejszínes tészta roppanós zöldségekkel: így készül az eredeti pasta primavera

Készítsd úgy, mint az olaszok! A pasta primaverába csupa friss zöldség kerül.

Tejszínes tészta roppanós zöldségekkel: így készül az eredeti pasta primavera
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor még nem lehetett minden zöldséghez szinte egész évben hozzájutni, a pasta primavera igazi tavaszi fogásnak számított. Rakj bele minél többféle zöldséget, hogy igazán színes legyen. Tehetsz hozzá sárgarépát, spenótot, paradicsomot, borsót, vagy, amit otthon és a piacon talász.

Tejszínes-zöldséges tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg tészta
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg spárga
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg paprika
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 db póréhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hét perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. A brokkolit főzd öt percig, szedd ki a vízből, majd rakd papírtörlőre, és itasd le róla a vizet.
 

Az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, dobd rá az aprított póréhagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a karikákra vágott paprikát, a cukkinit és a spárgát, majd kevergetve párold meg. Add hozzá a brokkolit, majd öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd még két-három percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a tésztát, majd szórd meg a sajttal, aprított petrezselyemmel, és rögtön tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük