Fűszeres zellerszárkrémleves: tejszínnel finom selymes lesz
A harsogóan ropogós, lédús zellerszárból isteni, üde krémlevest főzhetsz. Sokkal lágyabb, mint a zellergumóból készült változat.

szarzellerkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szár- vagy halványított zeller a fogyókúrázók nagy kedvence, hisz szinte nincs is benne kalória. Változatosan és ízletesen elkészítheted, krémlevesnek is kitűnő. Szupermarketekben egész évben hozzájuthatsz. Mivel krumpli is kerül bele, az sűríti, így nem kell lisztet sem használnod.

Tejszínes zellerszárkrémleves

Hozzávalók:

  • 0.5 csomag szárzeller
  • 2 db krumpli
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 db póréhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A szárzeller végeit távolítsd el, alaposan mosd meg, majd vágd két centis darabokra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a  zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a kockákra vágott krumplit és a zellerdarabokat. Öntsd fel másfél liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold bele a leveskockát.

Főzd puhára 15-20 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld.  
A zellert is változatosan elkészítheted, törve, hagymával fantasztikus köret.

Ezt is szeretjük