Selymes szederkrémleves pudinggal habarva - Behűtve, tejszínnel a legfinomabb
Szederből is főzhetsz könnyed, mégis laktató gyümölcslevest.

Selymes szederkrémleves pudinggal habarva - Behűtve, tejszínnel a legfinomabb
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Használd ki a szederszezont, a kissé fanyar, egészséges gyümölcs nemcsak sütikbe isteni, levesnek sem utolsó. Még karakteresebb lesz, ha kevés szilvát vagy őszibarackot is főzöl hozzá. Kínálhatod habgaluskával, vaníliás fagyival és tejszínhabbal is. Érdemes reggel elkészíteni, hogy délre jó hideg legyen.

Tejszínes szederkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szeder
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
  • 1 db fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A szedret jól mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a kétféle cukrot, a sót, a citrom frissen facsart levét, majd öntsd fel hat-hét deci vízzel. Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a gyümölcs megpuhul, majd pépesítsd botmixerrel.

A tejszínt dolgozd simára a pudingporral, és fokozatosan öntsd a forrásban lévő levesbe, közben kevergesd. Főzd egy-két percig, és húzd le a tűzről. Ha meghűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára, és hidegen tálald.

Ezt is szeretjük