Selymes szederkrémleves pudinggal habarva - Behűtve, tejszínnel a legfinomabb
Szederből is főzhetsz könnyed, mégis laktató gyümölcslevest.

Selymes szederkrémleves pudinggal habarva - Behűtve, tejszínnel a legfinomabb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Használd ki a szederszezont, a kissé fanyar, egészséges gyümölcs nemcsak sütikbe isteni, levesnek sem utolsó. Még karakteresebb lesz, ha kevés szilvát vagy őszibarackot is főzöl hozzá. Kínálhatod habgaluskával, vaníliás fagyival és tejszínhabbal is. Érdemes reggel elkészíteni, hogy délre jó hideg legyen.

Tejszínes szederkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szeder
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
  • 1 db fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A szedret jól mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a kétféle cukrot, a sót, a citrom frissen facsart levét, majd öntsd fel hat-hét deci vízzel. Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a gyümölcs megpuhul, majd pépesítsd botmixerrel.

A tejszínt dolgozd simára a pudingporral, és fokozatosan öntsd a forrásban lévő levesbe, közben kevergesd. Főzd egy-két percig, és húzd le a tűzről. Ha meghűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára, és hidegen tálald.

Ezt is szeretjük