Selymes szederkrémleves pudinggal habarva - Behűtve, tejszínnel a legfinomabb
Szederből is főzhetsz könnyed, mégis laktató gyümölcslevest.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
Használd ki a szederszezont, a kissé fanyar, egészséges gyümölcs nemcsak sütikbe isteni, levesnek sem utolsó. Még karakteresebb lesz, ha kevés szilvát vagy őszibarackot is főzöl hozzá. Kínálhatod habgaluskával, vaníliás fagyival és tejszínhabbal is. Érdemes reggel elkészíteni, hogy délre jó hideg legyen.
Tejszínes szederkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg szeder
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 db citrom
- 1 db fahéj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 teáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A szedret jól mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, tedd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a kétféle cukrot, a sót, a citrom frissen facsart levét, majd öntsd fel hat-hét deci vízzel. Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a gyümölcs megpuhul, majd pépesítsd botmixerrel.
A tejszínt dolgozd simára a pudingporral, és fokozatosan öntsd a forrásban lévő levesbe, közben kevergesd. Főzd egy-két percig, és húzd le a tűzről. Ha meghűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára, és hidegen tálald.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept