Az elronthatatlan, sűrű, tejszínes sütőtökkrémleves receptje

Itt a sütőtökszezon, ne is várj tovább, főzz egy nagy adag fantasztikus krémlevest!

Az elronthatatlan, sűrű, tejszínes sütőtökkrémleves receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz egyik legnépszerűbb étele a sütőtökkrémleves. Kicsit édeskés, ezért remekül illik hozzá a szerecsendió és a gyömbér is. Maradék sült tökből is elkészítheted ezt az isteni levest.

Tejszínes sütőtökkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db nagy sütőtök
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, hámozd meg, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és süsd két-három percig, közben kevergesd meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, zúzott fokhagymával.
 

Öntsd fel a vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedd le, és főzd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor a tök puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg rottyan egyet a tűzön, majd le is veheted. A sütőtökkrémlevest megszórhatod pirított tökmaggal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük