Sűrű, tejszínes spenótfőzelék jó fokhagymásan: így lesz igazán krémes
A spenótfőzelék igazi tavaszi immunerősítő. Így készítve bárki szívesen megeszi.

Sűrű, tejszínes spenótfőzelék jó fokhagymásan: így lesz igazán krémes
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

Helen Mirren 75 évesen is ragyogóan néz ki: fiatalító sminkjét érdemes ellesni »

Gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, és feltölti a szervezetet antioxidánsokkal: ízletes smoothie szilvával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenótot lehet úgy is főzni, hogy isteni finom legyen. Ezzel a recepttel a gyerekek is megszeretik az egészséges ételt. Mivel rengeteg K-vitamint és vasat tartalmaz, érdemes rendszeresen fogyasztani. Kínáld krumplival, tojással, esetleg pörkölttel, hogy még laktatóbb legyen.

Tejszínes spenótfőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 db zsemle
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A friss spenótot jól mosd meg, és tépkedd kisebb darabokra. Áztasd be a zsemlét kevés tejbe, majd nyomkodd ki, és morzsold össze. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz.

Dobd bele a spenótot, és kevergetve párold egy-két percig. Add hozzá a zsemledarabokat. Sózd meg ízlés szerint, és préseld bele a fokhagymát, hogy jó intenzív legyen az íze. Öntsd fel a maradék tejjel, majd főzd 12-15 percig. Rakd hozzá a tejszínt, és várd meg, míg felforr. Ha kész, húzd le a tűzről. Amennyiben szeretnéd, botmixerrel pürésítsd még jobban.

Ezt is szeretjük