Krémes, tejszínes spenótfőzelék: 20 perces recept
A spenót az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség, ezért érdemes időről időre betervezni a menübe. Télen mirelitből is készíthetsz remek főzeléket. A tejszíntől még selymesebb és krémesebb lesz. Kis rántás kell csak hozzá, mert a zsemle is sűrít rajta.
Tejszínes spenótfőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg spenótpüré vagy 70 dkg friss spenót
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 zsemle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
- só
Elkészítés:
A mirelit pürét olvaszd fel, majd csepegtesd le. Érdemes a főzés előtti este kivenni a fagyasztóból. Ha friss levelekből készíted, a megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold össze. Egy nagyobb lábosban hevíts kevés olajat, majd rakd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna nem lesz. Tedd bele a spenótot, add hozzá az előzőleg vízbe áztatott, feldarabolt zsemlét. Reszeld bele a fokhagymát, és sózd meg ízlés szerint.
Öntsd fel a tejszínnel és a vízzel, majd morzsold bele a leveskockát is. Főzd körülbelül 15 percig. Pürésítsd botmixerrel, majd a feltéttel együtt kínáld. Jól illik hozzá a krumpli, a tojás és a pörkölt is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció