Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Valami csodás, ahogy a rakott csirkemell magába szívja a fűszeres tejszín kellemes zamatát.

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unod a hagyományos elkészítési módokat, érdemes kipróbálnod a szaftos, omlós rakott csirkemellet. Villámgyorsan összeállítod, és a sütés sem vesz el sok idődet. A tejszínes szószt az olvadozó sajtréteg teszi tökéletessé.

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel vékonyan, ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejszínt keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd a hússzeleteket forgasd lisztbe. Hirtelen süsd ki olajban oldalanként két-két perc alatt. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított gombát.

Egy magasabb falú tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor csirkét. Fedd be sonkával, tégy rá gombát, szórj rá sajtot, majd önts rá a tejszínes keverékből. Újabb réteg csirke következik, majd gomba. Borítsd a tetejére a maradék szószt, és fedd be a sajttal. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük