Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Valami csodás, ahogy a rakott csirkemell magába szívja a fűszeres tejszín kellemes zamatát.

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a hagyományos elkészítési módokat, érdemes kipróbálnod a szaftos, omlós rakott csirkemellet. Villámgyorsan összeállítod, és a sütés sem vesz el sok idődet. A tejszínes szószt az olvadozó sajtréteg teszi tökéletessé.

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel vékonyan, ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejszínt keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd a hússzeleteket forgasd lisztbe. Hirtelen süsd ki olajban oldalanként két-két perc alatt. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított gombát.

Egy magasabb falú tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor csirkét. Fedd be sonkával, tégy rá gombát, szórj rá sajtot, majd önts rá a tejszínes keverékből. Újabb réteg csirke következik, majd gomba. Borítsd a tetejére a maradék szószt, és fedd be a sajttal. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük