Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Valami csodás, ahogy a rakott csirkemell magába szívja a fűszeres tejszín kellemes zamatát.

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell - Így biztosan nem fog kiszáradni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a hagyományos elkészítési módokat, érdemes kipróbálnod a szaftos, omlós rakott csirkemellet. Villámgyorsan összeállítod, és a sütés sem vesz el sok idődet. A tejszínes szószt az olvadozó sajtréteg teszi tökéletessé.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel vékonyan, ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejszínt keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd a hússzeleteket forgasd lisztbe. Hirtelen süsd ki olajban oldalanként két-két perc alatt. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított gombát.

Egy magasabb falú tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor csirkét. Fedd be sonkával, tégy rá gombát, szórj rá sajtot, majd önts rá a tejszínes keverékből. Újabb réteg csirke következik, majd gomba. Borítsd a tetejére a maradék szószt, és fedd be a sajttal. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük