Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is
A tejszínes sárgarépaleves kevés kalóriát tartalmaz, felgyorsítja az anyagcserét, arról nem beszélve, hogy nagyon zamatos.


- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Pompás ízek és illatok: a tejszínes sárgarépaleves igazi újdonság lehet a repertoárodban. A különleges fogást érdemes megbolondítani chilivel és gyömbérrel. Már ránézni is jó, ha pedig megkóstolod, biztosan sűrűn el fogod még készíteni.
Tejszínes sárgarépaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sárgarépa
- 5 dl víz
- 1 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- gyömbér
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, majd öntsd fel fél liter vízzel.
Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd puhára a répát 15-20 perc alatt, majd húzd le a lángról, és az egészet turmixold pépesre. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, ha szereted, reszelj bele ízlés szerint gyömbért. Várd meg, míg összerottyan, és már tálalhatod is. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet.

Még több recept