Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is
A tejszínes sárgarépaleves kevés kalóriát tartalmaz, felgyorsítja az anyagcserét, arról nem beszélve, hogy nagyon zamatos.

Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pompás ízek és illatok: a tejszínes sárgarépaleves igazi újdonság lehet a repertoárodban. A különleges fogást érdemes megbolondítani chilivel és gyömbérrel. Már ránézni is jó, ha pedig megkóstolod, biztosan sűrűn el fogod még készíteni.

Tejszínes sárgarépaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, majd öntsd fel fél liter vízzel.

Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd puhára a répát 15-20 perc alatt, majd húzd le a lángról, és az egészet turmixold pépesre. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, ha szereted, reszelj bele ízlés szerint gyömbért. Várd meg, míg összerottyan, és már tálalhatod is. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük