Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is

A tejszínes sárgarépaleves kevés kalóriát tartalmaz, felgyorsítja az anyagcserét, arról nem beszélve, hogy nagyon zamatos.

Tejszínes sárgarépaleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pompás ízek és illatok: a tejszínes sárgarépaleves igazi újdonság lehet a repertoárodban. A különleges fogást érdemes megbolondítani chilivel és gyömbérrel. Már ránézni is jó, ha pedig megkóstolod, biztosan sűrűn el fogod még készíteni.

Tejszínes sárgarépaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, majd öntsd fel fél liter vízzel.

Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd puhára a répát 15-20 perc alatt, majd húzd le a lángról, és az egészet turmixold pépesre. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, ha szereted, reszelj bele ízlés szerint gyömbért. Várd meg, míg összerottyan, és már tálalhatod is. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet.

Ezt is szeretjük