Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is
A tejszínes sárgarépaleves kevés kalóriát tartalmaz, felgyorsítja az anyagcserét, arról nem beszélve, hogy nagyon zamatos.

Krémes, tejszínes sárgarépaleves: gyors, laktató és még finom is
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pompás ízek és illatok: a tejszínes sárgarépaleves igazi újdonság lehet a repertoárodban. A különleges fogást érdemes megbolondítani chilivel és gyömbérrel. Már ránézni is jó, ha pedig megkóstolod, biztosan sűrűn el fogod még készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, a répákat karikázd fel. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd bele a répát, süsd még egy-két percig, majd öntsd fel fél liter vízzel.

Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd puhára a répát 15-20 perc alatt, majd húzd le a lángról, és az egészet turmixold pépesre. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, ha szereted, reszelj bele ízlés szerint gyömbért. Várd meg, míg összerottyan, és már tálalhatod is. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet.

Ezt is szeretjük