Fűszeres, tejszínes rakott penne sok sajttal - Egyszerű, laktató és kiadós
A tejszínes, sajtos rakott pennéből a hús senkinek sem fog hiányozni.

Fűszeres, tejszínes rakott penne sok sajttal - Egyszerű, laktató és kiadós
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valakivel megkedveltetnéd a brokkolit vagy a padlizsánt, ezzel a fogással biztosan sikerülni fog. Kívül a sajtréteg ropogósra sül, belül krémes, és az egész étel kellemesen fűszeres. Tésztaimádók gyakran el fogják készíteni.

Tejszínes, sajtos rakott penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg penne
  • 20 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 3 db paradicsom
  • 1 db brokkoli
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A brokkolit mosd meg alaposan, szedd rózsáira, rakd forrásban lévő vízbe, főzd három-négy percig, majd szűrd le. A padlizsánt karikázd fel, sózd be, és kevés olajon süsd át.
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, a brokkolit, a padlizsánt és a darabokra vágott paradicsomot. Az öntethez a tejszínt, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a sót és a fehérborsot keverd össze, és öntsd a zöldséges tésztára, végül szórd rá a petrezselymet és a reszelt sajtot is. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük