Laktató rakott brokkoli sok sajttal és tejszínnel - Így biztosan nem lesz száraz
Az ízletes rakott brokkoliba felhasználhatod a hétvégi csirkemaradékot is.

Laktató rakott brokkoli sok sajttal és tejszínnel - Így biztosan nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jobban eltelít a rakott brokkoli, ha húst is raksz bele. Ezt a csirkemelles változatot akkor is megeheted, ha fogyózol, hisz kalóriaszegény. A tejszíntől a belseje finom krémes lesz, a vastag sajtréteg pedig ropogósra sül. Ha a brokkoliról főzés közben leveszed a fedőt, kevésbé fog puffasztani.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db brokkoli
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. Forralj vizet egy lábosban, majd, amikor gyöngyözni kezd, tedd bele a zöldséget, és főzd roppanósra forrástól számítva körülbelül öt perc alatt. Óvatosan szűrd le, majd csepegtesd le. Ha kell, a csirkét süsd át, vagy pirítsd meg kevés olajon.
 

A tejszínt az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával keverd össze. A csirkét rakd egy kivajazott tepsibe, tedd bele a brokkolit, öntsd nyakon a tejszínnel, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Ezt is szeretjük