Tejszínes rakott penne darált hússal és sok sajttal - Ezzel a tésztával nem hibázhatsz
Mindenki elégedett lesz, ha ízletes rakott tészta kerül az asztalra.

Tejszínes rakott penne darált hússal és sok sajttal - Ezzel a tésztával nem hibázhatsz
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

Széles körű csodafegyver a szépségért: 6 bőrápoló termék, varázsmogyoróval »

Diszkréten fénylő smink, ami feltölti a ráncokat: ezzel a trükkel simábbnak tűnik az érett bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd extrává néhány hozzávaló és fűszer segítségével az egyszerű, sajtos, húsos tésztát! Nem lesz vele sok dolgod, így még egy fárasztó nap után is erőfeszítés nélkül összedobod. A rétegek közé bátran rakj a kamrádban fellelhető zöldségekből is.

Tejszínes rakott penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg penne
  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tejszín
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pennét rakd sós, lobogó vízbe, és főzd fogkeményre nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.
Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, dobd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Kis lángon párold öt percig, majd öntsd hozzá a tejszín felét, és főzd össze pár perc alatt.

Rakd a tészta felét kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba, egyengesd rá a tejszínes húst, karikázd rá a paradicsomot, végül borítsd be a pennével. Öntsd a tésztára a maradék tejszínt, szórd a tetejére a reszelt sajtot, és süsd meg 180 fokos sütőben 20 perc alatt, vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul.

Ezt is szeretjük