Tejszínes rakott penne darált hússal és sok sajttal - Ezzel a tésztával nem hibázhatsz
Mindenki elégedett lesz, ha ízletes rakott tészta kerül az asztalra.

Tejszínes rakott penne darált hússal és sok sajttal - Ezzel a tésztával nem hibázhatsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tedd extrává néhány hozzávaló és fűszer segítségével az egyszerű, sajtos, húsos tésztát! Nem lesz vele sok dolgod, így még egy fárasztó nap után is erőfeszítés nélkül összedobod. A rétegek közé bátran rakj a kamrádban fellelhető zöldségekből is.

Tejszínes rakott penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg penne
  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tejszín
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pennét rakd sós, lobogó vízbe, és főzd fogkeményre nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.
Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, dobd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Kis lángon párold öt percig, majd öntsd hozzá a tejszín felét, és főzd össze pár perc alatt.

Rakd a tészta felét kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba, egyengesd rá a tejszínes húst, karikázd rá a paradicsomot, végül borítsd be a pennével. Öntsd a tésztára a maradék tejszínt, szórd a tetejére a reszelt sajtot, és süsd meg 180 fokos sütőben 20 perc alatt, vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul.

Ezt is szeretjük