Ínyenc, roppanós rakott brokkoli: a sok tejszíntől jó szaftos lesz
A rakott brokkoli sok változata közül ez a csirkés az egyik legjobb és leggyorsabb!

husos-rakott-brokkoli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoli, a sajt és a tejszín remek kombinációja ez a klasszikus, rakott fogás. Kényelmesen elkészítheted egy órán belül. Ha van hétvégéről maradék csirkemell, azt is használd fel hozzá. A selymes szószban az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, és még sajt is kerül bele. 

Tejszínes rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 dl főzőtejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három-öt percig, majd csepegtesd le. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a csirkemellet, és párold oldalanként öt-öt percig.
 

Öntsd egy serpenyőbe a főzőtejszínt, ízlés szerint rakj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, rozmaringot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kezdd melegíteni. Részletekben szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A végén tedd hozzá a reszelt sajt felét. 


Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a brokkolikat és a csirkemellet. Öntsd le a sajtos-tejszínes szósszal, mehet rá a maradék reszelt sajt, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 
A karfiolhoz is mindig könnyen hozzájuthatsz, besamelben sütve, morzsával ínyenc fogás lehet. 

Ezt is szeretjük