Ínyenc, roppanós rakott brokkoli: a sok tejszíntől jó szaftos lesz

A rakott brokkoli sok változata közül ez a csirkés az egyik legjobb és leggyorsabb!

husos-rakott-brokkoli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoli, a sajt és a tejszín remek kombinációja ez a klasszikus, rakott fogás. Kényelmesen elkészítheted egy órán belül. Ha van hétvégéről maradék csirkemell, azt is használd fel hozzá. A selymes szószban az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, és még sajt is kerül bele. 

Tejszínes rakott brokkoli

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 dl főzőtejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három-öt percig, majd csepegtesd le. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a csirkemellet, és párold oldalanként öt-öt percig.
 

Öntsd egy serpenyőbe a főzőtejszínt, ízlés szerint rakj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, rozmaringot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kezdd melegíteni. Részletekben szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A végén tedd hozzá a reszelt sajt felét. 


Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a brokkolikat és a csirkemellet. Öntsd le a sajtos-tejszínes szósszal, mehet rá a maradék reszelt sajt, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 
A karfiolhoz is mindig könnyen hozzájuthatsz, besamelben sütve, morzsával ínyenc fogás lehet. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük