Ínyenc, roppanós rakott brokkoli: a sok tejszíntől jó szaftos lesz
A rakott brokkoli sok változata közül ez a csirkés az egyik legjobb és leggyorsabb!

husos-rakott-brokkoli
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli, a sajt és a tejszín remek kombinációja ez a klasszikus, rakott fogás. Kényelmesen elkészítheted egy órán belül. Ha van hétvégéről maradék csirkemell, azt is használd fel hozzá. A selymes szószban az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, és még sajt is kerül bele. 

Tejszínes rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 dl főzőtejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három-öt percig, majd csepegtesd le. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a csirkemellet, és párold oldalanként öt-öt percig.
 

Öntsd egy serpenyőbe a főzőtejszínt, ízlés szerint rakj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, rozmaringot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és kezdd melegíteni. Részletekben szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A végén tedd hozzá a reszelt sajt felét. 


Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a brokkolikat és a csirkemellet. Öntsd le a sajtos-tejszínes szósszal, mehet rá a maradék reszelt sajt, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 
A karfiolhoz is mindig könnyen hozzájuthatsz, besamelben sütve, morzsával ínyenc fogás lehet. 

Ezt is szeretjük