Tejszínes, póréhagymás sült csirke tepsiben összesütve: krémsajttal még finomabb
A tejszínes sült csirkében ezúttal a póréhagyma is főszerepet kap, így még ízletesebb lesz.

porehagymas-sult-csirke
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Elsimítja a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt: a lecitin ezért nem hiányozhat az anti-aging krémekből »

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

Karcsúsítja a derékvonalat és feszesíti a hasfalat: 10 perc edzés dinamikus és erősítő gyakorlatokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos is, hagymás is, szószos is: ez a csirkemell hihetetlenül finom, ráadásul semmi macera nincs vele. Mellet, combot, szárnyat is pakolhatsz a tepsibe, sőt akár mindegyikből kerülhet bele néhány darab. Nem kell aggódnod, a hús nem szárad ki a fűszeres, tejszínes szószban, és kellemes lesz az íze. Főleg, ha sütés előtt érleled is a keverékben. 

Tejszínes, póréhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke
  • 5 dkg sajt
  • 5 dkg krémsajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • bors
  • őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkedarabokat mosd meg, és törölgesd szárazra. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, majd rakd olajjal kikent tűzálló tál aljára. Tedd a hús mellé a kisebb darabokra vágott póréhagymát. A tejszínt keverd össze préselt fokhagymával, kakukkfűvel, szerecsendióval, krémsajttal, majd öntsd le vele a húst. Ha van időd, letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára.

Sütés előtt szórd a tetejére a reszelt sajtot, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 50 perc alatt, a vége felé vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a csirke puha, könnyen beleszalad a kés, a teteje pedig szép piros. 
Ha szereted az egytepsis ebédeket, akkor süss csirkemellet sok-sok zöldséggel! Csak 10 perc összedobni. 

Ezt is szeretjük