Tejszínes kelbimbóleves krémesen: sült kelbimbóból a legfinomabb
Eszméletlen finom levest készíthetsz az egyik legegészségesebb, ám nálunk még mindig kevésbé ismert és kedvelt zöldségből, a kelbimbóból.
Kelbimbóból sokkal egyszerűbb ízletes ételeket készíteni, mint gondolnád. Ősszel, télen, amikor kifejezetten jólesnek a forró fogások, remek alapja lehet egy igazán ínycsiklandó levesnek. Ha megsütöd a zöldséget, még karakteresebb lesz az íze. A tejszíntől kellemesen selymessé válik. Ha nincs maradék húsleves a hűtődben, készíts hozzá alaplét.
Tejszínes kelbimbókrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejszín
- 1 l húsleves
- 0.5 db póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kelbimbókat tisztítsd meg, vágd ketté, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Egy lábosban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Rakd hozzá a kelbimbót, és öntsd hozzá a levest. Főzd 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. A tejszínt keverd össze a liszttel, és csorgasd a levesbe. Rottyantsd össze, tedd hozzá a reszelt sajtot, és amikor elolvad, rögtön tálalhatod. Pirított baconnel fenséges.
A csőben sült kelbimbó sok sajttal is remek választás. Köret és főfogás is lehet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció