Tejszínes kelbimbóleves krémesen: sült kelbimbóból a legfinomabb
Eszméletlen finom levest készíthetsz az egyik legegészségesebb, ám nálunk még mindig kevésbé ismert és kedvelt zöldségből, a kelbimbóból.

kelbimbokremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kelbimbóból sokkal egyszerűbb ízletes ételeket készíteni, mint gondolnád. Ősszel, télen, amikor kifejezetten jólesnek a forró fogások, remek alapja lehet egy igazán ínycsiklandó levesnek. Ha megsütöd a zöldséget, még karakteresebb lesz az íze. A tejszíntől kellemesen selymessé válik. Ha nincs maradék húsleves a hűtődben, készíts hozzá alaplét. 

Tejszínes kelbimbókrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 l húsleves
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, vágd ketté, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Egy lábosban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Rakd hozzá a kelbimbót, és öntsd hozzá a levest. Főzd 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. A tejszínt keverd össze a liszttel, és csorgasd a levesbe. Rottyantsd össze, tedd hozzá a reszelt sajtot, és amikor elolvad, rögtön tálalhatod. Pirított baconnel fenséges. 
A csőben sült kelbimbó sok sajttal is remek választás. Köret és főfogás is lehet. 

 

Ezt is szeretjük