Selymes, tejszínes karamellás szósz: sütikhez és önmagában is mennyei

Jó, ha van egy bármikor bevethető karamellásszósz-recepted, hisz sokféleképpen hasznosítható.

A selymes tejszínes karamellás szósszal csábítóbbá, ünnepibbé teheted a süteményeket, feldobhatod vele a palacsintákat és más desszerteket, de önmagában is isteni kényeztetés. A kevés só még jobban kihozza a csodás ízeket. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne égjen le a cukor, és ne fröcsögjön a szósz a szemedbe!

karamellszosz-receptje

Tejszínes karamellás szósz

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • 5 cl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szórd egy nagyobb lábosba a cukrot, öntsd hozzá a vizet, majd közepes lángon kezdd melegíteni. Addig kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt követően már nem kell kavarni. Amikor szép barna, borostyános a színe, húzd le egy pillanatra a tűzről, és öntsd hozzá a tejszínt. Vigyázz, mert akár fröcsöghet is. Ízesítsd sóval és vaníliával, majd kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Ha túl sűrű, hígíthatod még kevés tejszínnel. Töltheted üvegbe vagy akár tálkákba. 

 

karamellszosz
Ezt is szeretjük