Selymes, tejszínes karamellás szósz: sütikhez és önmagában is mennyei
Jó, ha van egy bármikor bevethető karamellásszósz-recepted, hisz sokféleképpen hasznosítható.
A selymes tejszínes karamellás szósszal csábítóbbá, ünnepibbé teheted a süteményeket, feldobhatod vele a palacsintákat és más desszerteket, de önmagában is isteni kényeztetés. A kevés só még jobban kihozza a csodás ízeket. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne égjen le a cukor, és ne fröcsögjön a szósz a szemedbe!

Tejszínes karamellás szósz
Hozzávalók
- 20 dkg cukor
- 1.5 dl habtejszín
- 5 cl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szórd egy nagyobb lábosba a cukrot, öntsd hozzá a vizet, majd közepes lángon kezdd melegíteni. Addig kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt követően már nem kell kavarni. Amikor szép barna, borostyános a színe, húzd le egy pillanatra a tűzről, és öntsd hozzá a tejszínt. Vigyázz, mert akár fröcsöghet is. Ízesítsd sóval és vaníliával, majd kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Ha túl sűrű, hígíthatod még kevés tejszínnel. Töltheted üvegbe vagy akár tálkákba.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció