Selymes, tejszínes karamellás szósz: sütikhez és önmagában is mennyei

Jó, ha van egy bármikor bevethető karamellásszósz-recepted, hisz sokféleképpen hasznosítható.

Selymes, tejszínes karamellás szósz: sütikhez és önmagában is mennyei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A selymes tejszínes karamellás szósszal csábítóbbá, ünnepibbé teheted a süteményeket, feldobhatod vele a palacsintákat és más desszerteket, de önmagában is isteni kényeztetés. A kevés só még jobban kihozza a csodás ízeket. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne égjen le a cukor, és ne fröcsögjön a szósz a szemedbe!

Tejszínes karamellás szósz

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • 5 cl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szórd egy nagyobb lábosba a cukrot, öntsd hozzá a vizet, majd közepes lángon kezdd melegíteni. Addig kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt követően már nem kell kavarni. Amikor szép barna, borostyános a színe, húzd le egy pillanatra a tűzről, és öntsd hozzá a tejszínt. Vigyázz, mert akár fröcsöghet is. Ízesítsd sóval és vaníliával, majd kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Ha túl sűrű, hígíthatod még kevés tejszínnel. Töltheted üvegbe vagy akár tálkákba. 

 

Ezt is szeretjük