Selymes, tejszínes karamellás szósz: sütikhez és önmagában is mennyei
Jó, ha van egy bármikor bevethető karamellásszósz-recepted, hisz sokféleképpen hasznosítható.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A selymes tejszínes karamellás szósszal csábítóbbá, ünnepibbé teheted a süteményeket, feldobhatod vele a palacsintákat és más desszerteket, de önmagában is isteni kényeztetés. A kevés só még jobban kihozza a csodás ízeket. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne égjen le a cukor, és ne fröcsögjön a szósz a szemedbe!
Tejszínes karamellás szósz
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1.5 dl habtejszín
- 5 cl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szórd egy nagyobb lábosba a cukrot, öntsd hozzá a vizet, majd közepes lángon kezdd melegíteni. Addig kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt követően már nem kell kavarni. Amikor szép barna, borostyános a színe, húzd le egy pillanatra a tűzről, és öntsd hozzá a tejszínt. Vigyázz, mert akár fröcsöghet is. Ízesítsd sóval és vaníliával, majd kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Ha túl sűrű, hígíthatod még kevés tejszínnel. Töltheted üvegbe vagy akár tálkákba.

Még több recept