Emeletes tejszínes, gyümölcsös palacsinta: torta helyett is kínálhatod
Mindenki nagy kedvencéből, a palacsintából tejszínnel, friss gyümölccsel és egy kis kreativitással csodás tortát is készíthetsz.

emeletes-tejszines-palacsinta
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Tartósan kisimítja, páraállóvá és fényessé teszi a frizurát: minden, amit a keratinos hajkiegyenesítésről tudni kell »

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a palacsintatorta látványa is csábító, hát még az íze! Akkor lesz igazán finom, ha nem gumiszerű, nem tapad le a tészta, és nem is száraz. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Az ízesítés sokféle lehet, a tejszínes krémben nem fogsz csalódni. Stabilabb lesz, ha mascarponét használsz hozzá. 

Tejszínes, gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg bogyós gyümölcsök
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Add hozzá részletekben a lisztet, majd a sót és a tejet. Közben folyamatosan keverd gépi vagy kézi habverővel. Mehet hozzá a cukor és a szénsavas víz, majd dolgozd csomómentesre a tésztát. Pihentesd 30 percig, és öntsd hozzá az olajat is.

Serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a masszát, majd süsd a tészta mindkét oldalát szép pirosra. 

A krémhez a mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rétegezd egymásra. Halmozd a maradék krémet a tetejére, és díszítsd gyümölccsel. 
Ha biztosra akarsz menni, és tökéletes palacsintatésztát szeretnél, akkor nem árt ismerned néhány trükköt. 

Ezt is szeretjük