Emeletes tejszínes, gyümölcsös palacsinta: torta helyett is kínálhatod
Mindenki nagy kedvencéből, a palacsintából tejszínnel, friss gyümölccsel és egy kis kreativitással csodás tortát is készíthetsz.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Már a palacsintatorta látványa is csábító, hát még az íze! Akkor lesz igazán finom, ha nem gumiszerű, nem tapad le a tészta, és nem is száraz. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Az ízesítés sokféle lehet, a tejszínes krémben nem fogsz csalódni. Stabilabb lesz, ha mascarponét használsz hozzá.
Tejszínes, gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2.5 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg bogyós gyümölcsök
- 2.5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Add hozzá részletekben a lisztet, majd a sót és a tejet. Közben folyamatosan keverd gépi vagy kézi habverővel. Mehet hozzá a cukor és a szénsavas víz, majd dolgozd csomómentesre a tésztát. Pihentesd 30 percig, és öntsd hozzá az olajat is.
Serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a masszát, majd süsd a tészta mindkét oldalát szép pirosra.
A krémhez a mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rétegezd egymásra. Halmozd a maradék krémet a tetejére, és díszítsd gyümölccsel.
Ha biztosra akarsz menni, és tökéletes palacsintatésztát szeretnél, akkor nem árt ismerned néhány trükköt.
Még több recept