Emeletes tejszínes, gyümölcsös palacsinta: torta helyett is kínálhatod
Mindenki nagy kedvencéből, a palacsintából tejszínnel, friss gyümölccsel és egy kis kreativitással csodás tortát is készíthetsz.

- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Már a palacsintatorta látványa is csábító, hát még az íze! Akkor lesz igazán finom, ha nem gumiszerű, nem tapad le a tészta, és nem is száraz. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Az ízesítés sokféle lehet, a tejszínes krémben nem fogsz csalódni. Stabilabb lesz, ha mascarponét használsz hozzá.
Tejszínes, gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2.5 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg bogyós gyümölcsök
- 2.5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Add hozzá részletekben a lisztet, majd a sót és a tejet. Közben folyamatosan keverd gépi vagy kézi habverővel. Mehet hozzá a cukor és a szénsavas víz, majd dolgozd csomómentesre a tésztát. Pihentesd 30 percig, és öntsd hozzá az olajat is.
Serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a masszát, majd süsd a tészta mindkét oldalát szép pirosra.
A krémhez a mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rétegezd egymásra. Halmozd a maradék krémet a tetejére, és díszítsd gyümölccsel.
Ha biztosra akarsz menni, és tökéletes palacsintatésztát szeretnél, akkor nem árt ismerned néhány trükköt.
Még több recept