Gyors tejszínes-gombás tészta
Ha túl vagy az év első nehéz munkanapján, készíts valami gyors és finom vacsorát!
Egy villámgyors tésztavacsora a legfárasztóbb nap után is jólesik, a tejszínes-gombás feltéttel pedig nem lőhetsz mellé.
Egy kis pirított szalonna is remek alá, ha pedig túl hígnak találod, akkor egy kis liszttel sűrítsd be, hogy biztosan jó legyen!
Tejszínes-gombás tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg tagliatelle tészta
- 20 dkg csiperkegomba
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csipet fehér bors
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg rajta a gombát, ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.
Amikor már szépen megpirult-párolódott a gomba, akkor keverd hozzá a tejszínt, reszeld hozzá a fokhagymát, valamint sózd, borsozd kedvedre, és a fehér borsot is add hozzá.
Várd meg, amíg rottyan párat, és már kész is van a tejszínes-gombás szósz. A tésztát szűrd le, és keverd a szószhoz, még a tűzhelyen jól dolgozd össze, és csak utána vedd le az egészet.
Olvasóink kedvenc tésztareceptjei
Nézd meg, milyen tésztaételeket készítenek a Femina olvasói otthonukban!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- pizza
Serpenyős, vékony tésztás pizzarecept
- tészta
- egytálétel
Húsos rakott tészta : így a legegyszerűbb!
- fokhagyma
- hagyma