Gyors tejszínes-gombás tészta

20 perc alatt kész van!

Ha túl vagy az év első nehéz munkanapján, készíts valami gyors és finom vacsorát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy villámgyors tésztavacsora a legfárasztóbb nap után is jólesik, a tejszínes-gombás feltéttel pedig nem lőhetsz mellé.

Egy kis pirított szalonna is remek alá, ha pedig túl hígnak találod, akkor egy kis liszttel sűrítsd be, hogy biztosan jó legyen!

Tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tagliatelle tészta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg rajta a gombát, ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts alá.

Amikor már szépen megpirult-párolódott a gomba, akkor keverd hozzá a tejszínt, reszeld hozzá a fokhagymát, valamint sózd, borsozd kedvedre, és a fehér borsot is add hozzá.

Várd meg, amíg rottyan párat, és már kész is van a tejszínes-gombás szósz. A tésztát szűrd le, és keverd a szószhoz, még a tűzhelyen jól dolgozd össze, és csak utána vedd le az egészet. 

Olvasóink kedvenc tésztareceptjei

Nézd meg, milyen tésztaételeket készítenek a Femina olvasói otthonukban!

7 ínycsiklandó tésztás egytálétel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük