Tejszínes, gombás tészta villámgyorsan: amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül
A krémes tejszínes, gombás tészta tökéletes azokon a napokon, amikor kényelmesen és gyorsan szeretnéd letudni az ebédkészítést.

tejszines-gombas-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobd fel a kedvenc tésztádat zamatos gombás, tejszínes szósszal! A bor és a parmezán különlegesebbé teszi az egytálételt, így az ínyencek sem fognak csalódni a végeredményben. Mivel gyorsan összeállítható, hétköznap is bevetheted, ha tartalmas fogásra vágysz. 

Tejszínes, gombás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg spenót
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehér bor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig.   

A gombákat és a hagymát pucold meg. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy közepes lábosban, dobd rá az apróra vágott hagymát, és kis lángon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és párold nyolc percig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a bor, és forrald össze. Amikor a bor fele elpárolog, öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, tedd hozzá a spenótot, a reszelt parmezánt, és rottyantsd össze. Végül forgasd össze a tésztával, és rögtön tálalhatod is.
Legközelebb a gombás tokányt is próbáld ki! Tésztával laktató, a fűszeres szósz isteni. 

Ezt is szeretjük