Csirkemell tejszínes, gombás szaftban sütve: kevés munkával kész a mennyei vacsora
A gazdag tejszínes, gombás mártással sütött csirkemell hamar készen van, és egyszerű hozzávalók szükségesek bele.
Ezt a krémes, gombás, tejszínes csirkemellet sűrű, sajtos szaft tartja egyben. Különösebb előkészületeket nem igényel, de előtte érdemes a húst bepácolni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe.
Tejszínes, gombás sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre.
A gombát szeleteld fel, és kevés olívaolajon tíz perc alatt pirítsd meg, A serpenyőben adj hozzá sót, frissen őrölt borsot és petrezselymet.
A sajtot reszeld le. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd ezt is sóval és borssal.
A bepácolt hússzeleteket helyezd el egy tepsiben. Egyengesd el mellettük a megpirított gombákat, öntsd fel a sajtos tejszínnel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára.
Ha szereted a gombát, borsóval és baconnel összefőzve fantasztikus tésztaszószt varázsolhatsz belőle.
Egyszerű tejszínes tészta kezdőknek is: borsó és szalonna gazdagítja
Egyszerű, kiadós és pár lépéssel különlegessé tehető a tésztás fogás, játssz az ízekkel és a színekkel.
Elolvasom- gomba
- csirkemell
- húsételek
- gombás csirkemell
- tejszínes-gombás csirkemell
- habtejszín
- tejszínes csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció