Csirkemell tejszínes, gombás szaftban sütve: kevés munkával kész a mennyei vacsora

A gazdag tejszínes, gombás mártással sütött csirkemell hamar készen van, és egyszerű hozzávalók szükségesek bele.

Tejszínes, gombás sült csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a krémes, gombás, tejszínes csirkemellet sűrű, sajtos szaft tartja egyben. Különösebb előkészületeket nem igényel, de előtte érdemes a húst bepácolni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. 

Tejszínes, gombás sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre.

A gombát szeleteld fel, és kevés olívaolajon tíz perc alatt pirítsd meg, A serpenyőben adj hozzá sót, frissen őrölt borsot és petrezselymet. 

A sajtot reszeld le. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd ezt is sóval és borssal.

A bepácolt hússzeleteket helyezd el egy tepsiben. Egyengesd el mellettük a megpirított gombákat, öntsd fel a sajtos tejszínnel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára.

Ha szereted a gombát, borsóval és baconnel összefőzve fantasztikus tésztaszószt varázsolhatsz belőle.

Egyszerű tejszínes tészta kezdőknek is: borsó és szalonna gazdagítja

Egyszerű, kiadós és pár lépéssel különlegessé tehető a tésztás fogás, játssz az ízekkel és a színekkel.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük