Krémes fokhagymás-tejszínes tészta zöldfűszerekkel: 20 perc alatt az asztalra kerül
A krémes és laktató fokhagymás, tejszínes tészta a sietős esték megmentője, ugyanis villámgyorsan az asztalra kerül.

A tejszínes szószba forgatott tésztában az a legjobb, hogy mire kifő, a mártás is pont elkészül. A szószt tetszésed szerint fűszerezheted, de a fokhagymás alappal és a hozzáadott friss bazsalikomlevelekkel nem lőhetsz mellé. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.
Tejszínes, fokhagymás tészta
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 15 dkg reszelt parmezán
- 3 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 1 csipet szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, a mártást ezzel hígíthatod. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat vagy margarint olvaszd fel, nyomd rá a fokhagymát, pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Óvatosan sózd meg, reszelj rá borsot, szórd meg egy kevés szerecsendióval, keverd bele a reszelt parmezán felét, és forrald össze. Ha túl sűrű, önts bele néhány evőkanállal a tészta főzővizéből. Ha a sajt már elolvadt, és a mártás elérte a kívánt állagot, forgasd össze a tésztával. Tépj rá friss bazsalikomleveleket, az adagok tetejét pedig szórd meg a megmaradt parmezánnal.
A fetás, céklás tészta is hamar összeállítható, színes, vidám vacsora, ráadásul vitaminnal is tele van.