Krémes, tejszínes-brokkolis penne csirkével: fokhagyma és citrom teszi különlegessé

Finom, egészséges, és nagyon jól csúszik ez a tejszínes-csirkés-brokkolis penne.

Tejszínes-brokkolis penne csirkével
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, fűszeres, tejszínes tészta önmagában is finom, a párolt brokkoli és a csirkemell pedig igazán kiegyensúlyozott fogássá teszi, mely nemcsak frissen finom, de felmelegítve is, és akár irodai ebédnek is tökéletes.

Tejszínes-brokkolis penne csirkével

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagy csirkemell, egyenként körülbelül 25 dkg-os
  • 40 dkg penne tészta
  • 40 dkg brokkoli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 kávéskanál citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd szűrd és csepegtesd le. A brokkolit szedd kisebb részekre, és párold puhára enyhén sós, egy kávéskanál citromlével kiegészített vízben, utóbbi segít abban, hogy megőrizze a színét. A hagymát és a fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel, olajon dinszteld meg, majd pirítsd rajtuk fehéredésig a kockákra aprított csirkemellet. Ízlés szerint sózd, borsozd, önts hozzá egy kevés vizet, és párold fedő alatt, míg teljesen meg nem puhul. Ez akár 30 perc is lehet közepes lángon. Ha kész, add a csirkéhez a brokkolit, fakanállal törd össze kissé, majd add hozzá a tejszínt is, ha kell, sózd még meg ízlés szerint, add hozzá a szerecsendiót és a másik kanál citromlevet, majd főzd össze 5 perc alatt a brokkolival és a csirkével. Végül add hozzá a tésztát is, és keverd össze alaposan. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

A penne tészta az olasz, chilis paradicsomszósszal, az arrabiátával is nagyon finom lesz.

Villámgyors penne arrabbiata: chilis paradicsomszósz olasz módra

A tésztára olaszos pikáns szósz kerül, a végeredmény pedig könnyed, mégis tápláló, tele van ízekkel. Akár előző nap is elkészítheted, majd elég összeforgatnod a frissen főzött pennével.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük