Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves

Ha fogyózol is megeheted

A tejszínes brokkolikrémleves elronthatatlan, ronda őszi időben igazi test- és lélekmelegítő.

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű brokkolikrémlevest a tejszín és a sajt igazán ínycsiklandóvá teszi. Ebből az is szívesen kanalazgat, aki nem rajong különösebben a brokkoliért. Levesbetétnek pirított kenyérkockát adj hozzá. Ez a recept alak- és pénztárcabarát.

Tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1,6 dl főzőtejszín
  • 1 lilahagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A répát hámozd meg, karikázd fel vékonyan, a lilahagymát pucold meg és kockázd apróra. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát, a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel vagy húslével, amennyi ellepi. Morzsold bele a húsleveskockát is, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor megpuhulnak a zöldségek, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd borssal, szerecsendióval, sóval, és turmixold össze. Szükség esetén hígíthatod még kevés vízzel. Tedd vissza a tűzhelyre, és ismét forrald fel, majd reszeld bele a sajtot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről.
 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük