Fűszeres, tejszínes szószban sült brokkoli: ne sajnáld róla a tejszínt

Ha odavagy a tejszínes, krémes fogásokért, de valamilyen húsmentes ebédre vágysz, készítsd el a brokkolit sütőben sütve, ínyenc szósszal leöntve!

Tejszínes brokkoli receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a húsételeket lehet isteni szósszal és a tetejükön ropogósra pirult sajttal kínálni. A selymes, fűszeres tejszín a brokkolihoz is kiválóan passzol, így garantáltan könnyű, mégis laktató fogást varázsolhatsz az asztalra. Megunhatatlan, a végtelenségig variálható, és egyszerűen elronthatatlan.

Tejszínes brokkoli receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és öt perc alatt főzd a zöldséget roppanósra. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A hagymát aprítsd fel, és a vajon párold üvegesre. Ha már puha, futtasd meg rajta a lisztet, és folyamatosan habverővel kevergetve csorgasd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a reszelt sajt felét, és kavard addig, amíg besűrűsödik.

A brokkolirózsákat egyengesd egy tűzálló tálba, öntsd le a sajtos tejszínnel, oszd el a tetején a maradék reszelt sajtot, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
A brokkolit karfiollal együtt is sütheted, ekkor krémes sajtszósszal öntsd le a tetejét.

Ezt is szeretjük