Fűszeres, tejszínes szószban sült brokkoli: ne sajnáld róla a tejszínt
Ha odavagy a tejszínes, krémes fogásokért, de valamilyen húsmentes ebédre vágysz, készítsd el a brokkolit sütőben sütve, ínyenc szósszal leöntve!
Nem csak a húsételeket lehet isteni szósszal és a tetejükön ropogósra pirult sajttal kínálni. A selymes, fűszeres tejszín a brokkolihoz is kiválóan passzol, így garantáltan könnyű, mégis laktató fogást varázsolhatsz az asztalra. Megunhatatlan, a végtelenségig variálható, és egyszerűen elronthatatlan.
Tejszínes brokkoli receptje
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt sajt
- 2.5 dl tejszín
- 1 fej brokkoli
- 1 evőkanál vaj
- 1 kis vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és öt perc alatt főzd a zöldséget roppanósra. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A hagymát aprítsd fel, és a vajon párold üvegesre. Ha már puha, futtasd meg rajta a lisztet, és folyamatosan habverővel kevergetve csorgasd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a reszelt sajt felét, és kavard addig, amíg besűrűsödik.
A brokkolirózsákat egyengesd egy tűzálló tálba, öntsd le a sajtos tejszínnel, oszd el a tetején a maradék reszelt sajtot, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
A brokkolit karfiollal együtt is sütheted, ekkor krémes sajtszósszal öntsd le a tetejét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció