Tejszínes, bazsalikomos cukkinikrémleves: újkrumplival még laktatóbb
Ha az idény két kedvence, a cukkini és az újkrumpli együtt kerül bele a krémlevesbe, akkor az csak jó lehet.

bazsalikomos-cukkinikremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémleveseket nyáron is szeretjük, és szezonális alapanyagokból is jobbnál jobb változatokat főzhetsz. Hogy ne mindig ugyanúgy készítsd, érdemes a zöldségeket kombinálni egy kicsit. A magas vitamin- és alacsony kalóriatartalmú cukkini mellé az újkrumpli remek választás, így még külön rántani vagy habarni sem kell. 

Tejszínes, bazsalikomos cukkinikrémleves

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 7 dl húsleves
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg a cukkinit és az újkrumplit, majd kockázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy kicsit, majd sózd, borsozd, ízesítsd bazsalikommal. A fokhagymát tisztítsd meg, és összezúzva add a zöldségekhez. Öntsd fel a húslevessel, és közepes lángon főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. 
Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Rottyantsd össze pár perc alatt, közben tedd hozzá a reszelt parmezánt, majd rögtön tálalhatod is.
A cukkinit nagyon változatosan elkészítheted, hasábra vágva, parmezánnal megszórva köretnek is kitűnő. 

Ezt is szeretjük