Mennyei tejszínes, barackos palacsinta: így nem fog szakadni
A palacsinta az a desszert, amivel mindig biztosra mehetsz. A klasszikus töltelékek helyett nyáron használj gyümölcsöt.

A palacsintából jöhet bármikor bármennyi? A tészta puha, nem ragad le, és nem szakad. A teljes siker érdekében érdemes hozzá olajat tenni, valamint pihentetni. Nyáron a gyümölcsös változatok jobban esnek, a tejszínes-barackos töltelék igazán finom. A hab még tartósabb, keményebb lesz, ha mascarponét adsz hozzá.
Tejszínes-barackos palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 3.5 dl tej
- 2.5 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 3 db barack
- 2.5 dl habtejszín
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral, és dobj hozzá sót. Felváltva adagold hozzá a tejet, a lisztet, majd öntsd hozzá a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd csorgasd hozzá az olajat.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts fel kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsinta mindkét oldalát szép pirosra. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral, keverd hozzá a mascarponét, majd töltsd meg vele a palacsintatésztákat. A habra rakj feldarabolt barackot, és csavard fel.
A japánok palacsintáját kóstoltad már? Még a miénknél is könnyebb, levegősebb.