Mennyei tejszínes, barackos palacsinta: így nem fog szakadni
A palacsinta az a desszert, amivel mindig biztosra mehetsz. A klasszikus töltelékek helyett nyáron használj gyümölcsöt.

tejszines-barackos-palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsintából jöhet bármikor bármennyi? A tészta puha, nem ragad le, és nem szakad. A teljes siker érdekében érdemes hozzá olajat tenni, valamint pihentetni. Nyáron a gyümölcsös változatok jobban esnek, a tejszínes-barackos töltelék igazán finom. A hab még tartósabb, keményebb lesz, ha mascarponét adsz hozzá.

Tejszínes-barackos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3.5 dl tej
  • 2.5 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 3 db barack
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral, és dobj hozzá sót. Felváltva adagold hozzá a tejet, a lisztet, majd öntsd hozzá a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd csorgasd hozzá az olajat. 


Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts fel kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsinta mindkét oldalát szép pirosra. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral, keverd hozzá a mascarponét, majd töltsd meg vele a palacsintatésztákat. A habra rakj feldarabolt barackot, és csavard fel. 
A japánok palacsintáját kóstoltad már? Még a miénknél is könnyebb, levegősebb. 

Ezt is szeretjük