Mennyei tejszínes, barackos palacsinta: így nem fog szakadni
A palacsinta az a desszert, amivel mindig biztosra mehetsz. A klasszikus töltelékek helyett nyáron használj gyümölcsöt.

tejszines-barackos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintából jöhet bármikor bármennyi? A tészta puha, nem ragad le, és nem szakad. A teljes siker érdekében érdemes hozzá olajat tenni, valamint pihentetni. Nyáron a gyümölcsös változatok jobban esnek, a tejszínes-barackos töltelék igazán finom. A hab még tartósabb, keményebb lesz, ha mascarponét adsz hozzá.

Tejszínes-barackos palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3.5 dl tej
  • 2.5 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 3 db barack
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral, és dobj hozzá sót. Felváltva adagold hozzá a tejet, a lisztet, majd öntsd hozzá a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd csorgasd hozzá az olajat. 


Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts fel kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsinta mindkét oldalát szép pirosra. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral, keverd hozzá a mascarponét, majd töltsd meg vele a palacsintatésztákat. A habra rakj feldarabolt barackot, és csavard fel. 
A japánok palacsintáját kóstoltad már? Még a miénknél is könnyebb, levegősebb. 

Ezt is szeretjük