Sűrű, tejszínes sajtkrémleves: háromféle sajtból isteni
A hidegben, a nagy rohanásban igazán jólesik egy kiadós, lélekmelengető tejszínes krémleves. Háromféle sajtból igazán ínycsiklandó.

sajtkremleves-receptje
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte mindenki imádja a krémleveseket, hisz gyorsan és könnyen össze lehet hozni, ráadásul kifejezetten laktatóak. Egy jó sűrű, tejszínes sajtkrémleves bármilyen menübe beleillik, de pirítóssal akár magában is tökéletes ebéd vagy vacsi lehet. Használj háromféle sajtot, úgy még különlegesebb ízvilágot fogsz kapni.

Sűrű, tejszínes sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 5 dg füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel nyolc deci vízzel, dobd bele a leveskockát. Közben reszeld le a sajtokat, és add a forrásban lévő leveshez. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még pár percig folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórhatsz rá szárított zöldfűszereket. Fokhagymás pirítóssal, krutonnal és levesgyönggyel, cipóban is isteni, csak a fantáziád szabhat határt a tálalásnak.
A sajtlevelest még tovább turbózhatod, főzheted brokkolival is. Hihetetlenül egyszerű, és nagyon laktató.

 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük