Sűrű, tejszínes sajtkrémleves: háromféle sajtból isteni
A hidegben, a nagy rohanásban igazán jólesik egy kiadós, lélekmelengető tejszínes krémleves. Háromféle sajtból igazán ínycsiklandó.

sajtkremleves-receptje
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Bizarr ékszerdivat tombol idén: már nem a fülbevaló az egyetlen, ami az arcot díszítheti »

A Balenciaga tökélyre vitte az abszurditást: egy ruhareklám, amit politikai plakátok inspiráltak »

Feltölti a bőrt, regenerál és hidratál: urea nélkül elindul a korai bőröregedés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte mindenki imádja a krémleveseket, hisz gyorsan és könnyen össze lehet hozni, ráadásul kifejezetten laktatóak. Egy jó sűrű, tejszínes sajtkrémleves bármilyen menübe beleillik, de pirítóssal akár magában is tökéletes ebéd vagy vacsi lehet. Használj háromféle sajtot, úgy még különlegesebb ízvilágot fogsz kapni.

Sűrű, tejszínes sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 5 dg füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel nyolc deci vízzel, dobd bele a leveskockát. Közben reszeld le a sajtokat, és add a forrásban lévő leveshez. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még pár percig folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórhatsz rá szárított zöldfűszereket. Fokhagymás pirítóssal, krutonnal és levesgyönggyel, cipóban is isteni, csak a fantáziád szabhat határt a tálalásnak.
A sajtlevelest még tovább turbózhatod, főzheted brokkolival is. Hihetetlenül egyszerű, és nagyon laktató.

 

Ezt is szeretjük