Tejmentes palacsinta
Lehet kakaós, lekváros, túrós, mogyorókrémes, egy biztos: a palacsintára senki sem tud nemet mondani, és tej nélkül is isteni lesz.
A laktózérzékenység népbetegségnek tekinthető, ezért is fontos, hogy ismerj olyan recepteket, melyek hagyományosan ugyan tejjel készülnének, de egy kis fortéllyal nélküle is ugyanolyan finomak lehetnek.
Ha túlzásnak érzed, hogy csak szódát tartalmaz, fele-fele arányban készítheted rizstejjel is.
Tejmentes palacsinta
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 9 dl szóda
- 5 dkg cukor
- csipetnyi só
- olaj
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A palacsinta népszerűségét vélhetően egyszerűségének legalább annyira köszönheti, mint remek ízének. Vegyél elő egy alkalmas tálat, üsd bele a tojásokat, add hozzájuk a cukrot, kevergesd addig, amíg sima nem lesz, majd mehet bele a liszt és egy pici só, végül fokozatosan adagolva a szóda is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha szép, egységes masszát kaptál, nincs más hátra, vedd elő a kedvenc palacsintázós serpenyőd, cseppents bele némi olajat, és kezdődhet a palacsintasütés. Rutinod mértékének megfelelően dobálhatod, vagy csak óvatosan alányúlva forgathatod, a lényeg az, hogy a végeredmény egy szép nagy palacsintatorony legyen. Ezután töltsd meg egyenként azzal, amit épp kívánsz, és már fogyaszthatod is.
Édességek álmos délutánokra
Egy komolyabb ebéd után az egyetlen, amire vágysz, valami könnyű édesség? Vagy szabadidődben meglepnéd párod egy ínycsiklandó süteménnyel? Nézz be képgalériánkba.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- édességek
Mogyorós brownie finom mascarponekrémmel
- mák
- édességek