Tejfölös, sajtos rakott krumpli
A tejfölös, sajtos rakott krumpli elképesztően krémes és nagyon ízletes. Izzíthatod is a sütőt!
A rakott krumpliról neked is rögtön a kolbászos, igazán magyaros fogás jut az eszedbe? Mostantól ez a tejfölös-sajtos változat is be fog ugrani. Abban biztos lehetsz, hogy senki sem hagy majd belőle a tányérján.

Tejfölös-sajtos rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 4 tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- ételízesítő
Tetejére
- 2 tojás
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a krumplit, és héjában főzd meg annyi vízben, amennyi ellepi. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha kész, szűrd le, és ha kicsit hűl, hámozd meg, majd karikázd fel. A tojást is főzd a forrástól számítva tíz percig, utána vékonyan vágd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.
Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és rakj bele egy réteg krumplit, arra pakold a tojást, a vöröshagymát, majd újabb sor krumpli következik. Közben fűszerezd sóval és borssal. A tetejét öntsd le a tejföl, a tojás, a fokhagyma és az ételízesítő keverékével. Végül reszeld rá a kétféle sajtot, és tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg megpirul. Ha kész, várj egy kicsit, ne forrón szeleteld fel, mert akkor szétesik.
