Tejfölös, sajtos rakott krumpli
Hús nélkül is nagyon finom
A tejfölös, sajtos rakott krumpli elképesztően krémes és nagyon ízletes. Izzíthatod is a sütőt!

Tejfölös, sajtos rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumpliról neked is rögtön a kolbászos, igazán magyaros fogás jut az eszedbe? Mostantól ez a tejfölös-sajtos változat is be fog ugrani. Abban biztos lehetsz, hogy senki sem hagy majd belőle a tányérján.

Tejfölös-sajtos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • ételízesítő

Tetejére

  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a krumplit, és héjában főzd meg annyi vízben, amennyi ellepi. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha kész, szűrd le, és ha kicsit hűl, hámozd meg, majd karikázd fel. A tojást is főzd a forrástól számítva tíz percig, utána vékonyan vágd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.

Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és rakj bele egy réteg krumplit, arra pakold a tojást, a vöröshagymát, majd újabb sor krumpli következik. Közben fűszerezd sóval és borssal. A tetejét öntsd le a tejföl, a tojás, a fokhagyma és az ételízesítő keverékével. Végül reszeld rá a kétféle sajtot, és tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg megpirul. Ha kész, várj egy kicsit, ne forrón szeleteld fel, mert akkor szétesik.

Ezt is szeretjük