Sűrű, krémes, tejfölös, sajtos leves: háromféle sajtból még jobb
Minél többféle sajt kerül bele, annál finomabb lesz ez a selymes, tartalmas leves.

Sűrű, krémes, tejfölös, sajtos leves: háromféle sajtból még jobb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most már tényleg jól jön minden olyan leves, ami átmelegít. A sajtkrémleves igazi megúszós finomság, hisz villámgyorsan elkészül, mégis laktató és finom. A sajt fajtáitól függően mindig egy kicsit más lehet, de mindenképpen használj hozzá érettebbet, karakteresebbet is. Ha igazán ki akarsz tenni magadért, tálald cipóban.

Tejfölös sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l víz
  • 1 db leveskocka
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba a vizet, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, majd forrald fel. Rakd hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt sajtokat, a krémsajtot, és addig főzd, amíg fel nem olvadnak.
Ha teljesen homogén, a tejfölt dolgozd simára a liszttel, és kevergetve öntsd a levesbe. Forrald össze öt perc alatt, adj még hozzá szerecsendiót és aprított petrezselymet. Még melegében szórhatsz rá kevés reszelt sajtot, süthetsz rá bacont, vagy csak egyszerűen dobd fel kenyérkockával. 

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük