Sűrű, krémes, tejfölös, sajtos leves: háromféle sajtból még jobb
Minél többféle sajt kerül bele, annál finomabb lesz ez a selymes, tartalmas leves.

Sűrű, krémes, tejfölös, sajtos leves: háromféle sajtból még jobb
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már tényleg jól jön minden olyan leves, ami átmelegít. A sajtkrémleves igazi megúszós finomság, hisz villámgyorsan elkészül, mégis laktató és finom. A sajt fajtáitól függően mindig egy kicsit más lehet, de mindenképpen használj hozzá érettebbet, karakteresebbet is. Ha igazán ki akarsz tenni magadért, tálald cipóban.

Tejfölös sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l víz
  • 1 db leveskocka
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba a vizet, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, majd forrald fel. Rakd hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt sajtokat, a krémsajtot, és addig főzd, amíg fel nem olvadnak.
Ha teljesen homogén, a tejfölt dolgozd simára a liszttel, és kevergetve öntsd a levesbe. Forrald össze öt perc alatt, adj még hozzá szerecsendiót és aprított petrezselymet. Még melegében szórhatsz rá kevés reszelt sajtot, süthetsz rá bacont, vagy csak egyszerűen dobd fel kenyérkockával. 

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük