A hagyományos rakott kel receptje: jó sok tejföllel meglocsolva az igazi
A könnyen összeállítható rakott kel zöldséges is, húsos is, és nem mellesleg laktató.
Tartalmas rakott kelkáposztát sokféle módon készíthetsz. Ezt az alapreceptet a hűtőd tartalma és az ízlésed szerint variálhatod. Sok tejfölt és sajtot viszont mindenképpen tegyél rá. Arra ügyelj, hogy szaftos legyen, különben könnyen kiszárad a sütőben.
Tejfölös rakott kel
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, párold meg kevés olajon, majd tedd hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Add hozzá a fokhagymát, sózd és borsozd, szórd meg pirospaprikával. A rizst főzd meg sós vízben körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe: alulra rakj kelt, arra rizst, majd darált húst. Végül fedd be a maradék kellel. A tejfölt öntsd a tetejére, szórd meg baconnel és reszelt sajttal, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.
A kelkáposztából zamatos krémlevest is készíthetsz. Krumplival főzve még laktatóbb és sűrűbb lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció