A hagyományos rakott kel receptje: jó sok tejföllel meglocsolva az igazi
A könnyen összeállítható rakott kel zöldséges is, húsos is, és nem mellesleg laktató.

rakott-kelkaposzta-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tartalmas rakott kelkáposztát sokféle módon készíthetsz. Ezt az alapreceptet a hűtőd tartalma és az ízlésed szerint variálhatod. Sok tejfölt és sajtot viszont mindenképpen tegyél rá. Arra ügyelj, hogy szaftos legyen, különben könnyen kiszárad a sütőben. 

Tejfölös rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 4 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, párold meg kevés olajon, majd tedd hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Add hozzá a fokhagymát, sózd és borsozd, szórd meg pirospaprikával. A rizst főzd meg sós vízben körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.
 

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe: alulra rakj kelt, arra rizst, majd darált húst. Végül fedd be a maradék kellel. A tejfölt öntsd a tetejére, szórd meg baconnel és reszelt sajttal, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.
A kelkáposztából zamatos krémlevest is készíthetsz. Krumplival főzve még laktatóbb és sűrűbb lesz. 

Ezt is szeretjük