Tejfölös csirkemell krumplibundában sütve: kívül ropogós, belül puha
Ha legközelebb rántott húst készítesz, bolondítsd meg a bundáját krumplival! Még ropogósabb lesz, és jobban laktat.

tejfolos-csirkemell-krumplibundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok imádjuk a rántott húsokat. Ám érdemes kísérletezni, a hagyományos bundát feldobni egy kicsit. A zsemlemorzsát időközönként cseréld krumplira. A hús pedig a tejföltől még puhább lesz, és nem fog kiszáradni. Bár egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a klasszikus rántott húst, megéri. Olyan laktató, hogy feltétlenül köret sem kell hozzá. 

Tejfölös csirkemell krumplibundában

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Keverd össze a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, és kend be vele a hússzeleteket. 

 

A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a liszttel és a reszelt krumplival. Forgasd bele a csirkemellszeleteket. Rakd bő, forró olajba, és közepes lángon süsd szép aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le. 
A klasszikus mátrai borzaska is hasonlóan készül, de a krumplibunda tetejére sajt és tejföl is kerül. 

Ezt is szeretjük