Tejfölös csirkemell krumplibundában sütve: kívül ropogós, belül puha
Ha legközelebb rántott húst készítesz, bolondítsd meg a bundáját krumplival! Még ropogósabb lesz, és jobban laktat.
Mi, magyarok imádjuk a rántott húsokat. Ám érdemes kísérletezni, a hagyományos bundát feldobni egy kicsit. A zsemlemorzsát időközönként cseréld krumplira. A hús pedig a tejföltől még puhább lesz, és nem fog kiszáradni. Bár egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a klasszikus rántott húst, megéri. Olyan laktató, hogy feltétlenül köret sem kell hozzá.
Tejfölös csirkemell krumplibundában
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál tejföl
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Keverd össze a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, és kend be vele a hússzeleteket.
A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a liszttel és a reszelt krumplival. Forgasd bele a csirkemellszeleteket. Rakd bő, forró olajba, és közepes lángon süsd szép aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le.
A klasszikus mátrai borzaska is hasonlóan készül, de a krumplibunda tetejére sajt és tejföl is kerül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept