Tejfölös csirkemell krumplibundában sütve: kívül ropogós, belül puha
Ha legközelebb rántott húst készítesz, bolondítsd meg a bundáját krumplival! Még ropogósabb lesz, és jobban laktat.

tejfolos-csirkemell-krumplibundaban
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mi, magyarok imádjuk a rántott húsokat. Ám érdemes kísérletezni, a hagyományos bundát feldobni egy kicsit. A zsemlemorzsát időközönként cseréld krumplira. A hús pedig a tejföltől még puhább lesz, és nem fog kiszáradni. Bár egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a klasszikus rántott húst, megéri. Olyan laktató, hogy feltétlenül köret sem kell hozzá. 

Tejfölös csirkemell krumplibundában

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Keverd össze a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, és kend be vele a hússzeleteket. 

 

A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a liszttel és a reszelt krumplival. Forgasd bele a csirkemellszeleteket. Rakd bő, forró olajba, és közepes lángon süsd szép aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le. 
A klasszikus mátrai borzaska is hasonlóan készül, de a krumplibunda tetejére sajt és tejföl is kerül. 

Ezt is szeretjük