Tejben-vajban sütött csirkecomb - Ettől lesz olyan szép fényes és ropogós a bőre

A megújulás jegyében készítsd el a tejben-vajban sütött, fűszeres csirkecombokat.

Tejben-vajban sütött csirkecomb - Ettől lesz olyan szép fényes és ropogós a bőre
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a módszerrel a hús puha, omlós és szaftos lesz. A tetejére vagy a csirke bőre alá még reszelt sajtot is szórhatsz. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át a húst, hogy a különféle ízek jól átjárják.

Tálaláskor öntsd a tepsiben maradt szószt a csirkecombra. Köretnek kínálj hozzá krumplipürét, petrezselymes burgonyát vagy rizst, de salátával is remek.

Tejben-vajban sütött csirkecomb

Hozzávalók:

Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc

  • 4 egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring

A combokat mosd meg, majd kicsit törölgesd át papírtörlővel. Pakold zsírral kikent hőálló tálba, és fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, majd öntsd alá a tejet. A hús köré rakj fokhagymát, a tetejére pedig kis vajdarabkákat.

Az edényt fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Süsd körülbelül egy órán át. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Félidőben fordítsd át a combokat, és locsold meg a saját levével.

Ezt is szeretjük