Tejben-vajban sütött csirkecomb - Ettől lesz olyan szép fényes és ropogós a bőre
A megújulás jegyében készítsd el a tejben-vajban sütött, fűszeres csirkecombokat.
Ezzel a módszerrel a hús puha, omlós és szaftos lesz. A tetejére vagy a csirke bőre alá még reszelt sajtot is szórhatsz. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át a húst, hogy a különféle ízek jól átjárják.
Tálaláskor öntsd a tepsiben maradt szószt a csirkecombra. Köretnek kínálj hozzá krumplipürét, petrezselymes burgonyát vagy rizst, de salátával is remek.
Tejben-vajban sütött csirkecomb
Hozzávalók:
Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
- 4 egész csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
A combokat mosd meg, majd kicsit törölgesd át papírtörlővel. Pakold zsírral kikent hőálló tálba, és fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, majd öntsd alá a tejet. A hús köré rakj fokhagymát, a tetejére pedig kis vajdarabkákat.
Az edényt fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Süsd körülbelül egy órán át. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Félidőben fordítsd át a combokat, és locsold meg a saját levével.