A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény
Az egyszerű és olcsó tejbegríz az egyik leggyorsabb édesség. Tapasztalt háziasszonyok szerint akkor lesz tökéletes az állaga, ha annyi evőkanál grízt teszel hozzá, ahány deci tejből készül.
Tejbegríz
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl tej
- 5 evőkanál gríz
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A tejet tedd fel melegedni egy vastagabb falú lábosban, add hozzá a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Semmiképpen ne főzd túl nagy lángon, és többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor felforr, mérsékeld a hőfokot, és több részletben kanalazd hozzá a grízt.
Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül három-négy perc. Semmiképpen ne hagyd abba a kavarást, különben csomós lesz. Szedd a tejbegrízt tálkákba, és hintsd meg kakaóval vagy fahéjjal, de lekvárral, gyümölcsökkel is ízesítheted. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció