A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű és olcsó tejbegríz az egyik leggyorsabb édesség. Tapasztalt háziasszonyok szerint akkor lesz tökéletes az állaga, ha annyi evőkanál grízt teszel hozzá, ahány deci tejből készül.

15770669 f8491b3eff11eaae2978aed5c4267224 wm

Tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet tedd fel melegedni egy vastagabb falú lábosban, add hozzá a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Semmiképpen ne főzd túl nagy lángon, és többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor felforr, mérsékeld a hőfokot, és több részletben kanalazd hozzá a grízt.

Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül három-négy perc. Semmiképpen ne hagyd abba a kavarást, különben csomós lesz. Szedd a tejbegrízt tálkákba, és hintsd meg kakaóval vagy fahéjjal, de lekvárral, gyümölcsökkel is ízesítheted. Hidegen és melegen is nagyon finom.

15770673 f233eee39f425912518b9667b06645e6 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük