A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény

A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű és olcsó tejbegríz az egyik leggyorsabb édesség. Tapasztalt háziasszonyok szerint akkor lesz tökéletes az állaga, ha annyi evőkanál grízt teszel hozzá, ahány deci tejből készül.

Tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet tedd fel melegedni egy vastagabb falú lábosban, add hozzá a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Semmiképpen ne főzd túl nagy lángon, és többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor felforr, mérsékeld a hőfokot, és több részletben kanalazd hozzá a grízt.

Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül három-négy perc. Semmiképpen ne hagyd abba a kavarást, különben csomós lesz. Szedd a tejbegrízt tálkákba, és hintsd meg kakaóval vagy fahéjjal, de lekvárral, gyümölcsökkel is ízesítheted. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Ezt is szeretjük