A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény

A klasszikus tejbegríz nagyiféle receptje: így nem lesz csomós és kemény
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Szuperkönnyű hidratálók fényvédővel: nem lesz zsíros a bőröd »

Lagerfeld után: a Chanel gyönyörűen emlékezett a tervezőre »

A magyar modell gyönyörű menyasszony lenne: mesebeli fotók készültek róla az ausztrál Vogue-nak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű és olcsó tejbegríz az egyik leggyorsabb édesség. Tapasztalt háziasszonyok szerint akkor lesz tökéletes az állaga, ha annyi evőkanál grízt teszel hozzá, ahány deci tejből készül.

Tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet tedd fel melegedni egy vastagabb falú lábosban, add hozzá a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Semmiképpen ne főzd túl nagy lángon, és többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor felforr, mérsékeld a hőfokot, és több részletben kanalazd hozzá a grízt.

Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül három-négy perc. Semmiképpen ne hagyd abba a kavarást, különben csomós lesz. Szedd a tejbegrízt tálkákba, és hintsd meg kakaóval vagy fahéjjal, de lekvárral, gyümölcsökkel is ízesítheted. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Ezt is szeretjük