Gyors tavaszi zöldségleves gazdagon: friss, harsogó zöldségekből a legfinomabb
Végre nem konzervből és megfásult zöldségekből kell levest készíteni, hanem friss, üde hozzávalók is a rendelkezésünkre állnak.

tavaszi-zoldsegleves-recept
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most tényleg csupa friss, zsenge zöldség kerülhet a zöldséglevesbe, ami olyan sűrű, hogy rántás, habarás és tészta nélkül is szinte megáll benne a kanál. Nem kell sokáig főzni, mivel a friss zöldségek hamar megpuhulnak, így sokkal több vitamin marad bennük. Ha nincs húsleves a hűtődben, használhatsz leveskockát is.

Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:

  • 3 db közepes újkrumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db póréhagyma
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 l húsleves
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 db karalábé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat, majd rakd hozzá a felaprított póréhagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a többi zöldséget, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselymet, és megszórhatod az újhagyma szárával is, majd forrón tálald.
A spárgakrémlevesnek is most van a szezonja, tejszínnel fantasztikusan selymes.

Ezt is szeretjük