Gyors tavaszi zöldségleves gazdagon: friss, harsogó zöldségekből a legfinomabb
Végre nem konzervből és megfásult zöldségekből kell levest készíteni, hanem friss, üde hozzávalók is a rendelkezésünkre állnak.

tavaszi-zoldsegleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most tényleg csupa friss, zsenge zöldség kerülhet a zöldséglevesbe, ami olyan sűrű, hogy rántás, habarás és tészta nélkül is szinte megáll benne a kanál. Nem kell sokáig főzni, mivel a friss zöldségek hamar megpuhulnak, így sokkal több vitamin marad bennük. Ha nincs húsleves a hűtődben, használhatsz leveskockát is.

Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:

  • 3 db közepes újkrumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db póréhagyma
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 l húsleves
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 db karalábé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat, majd rakd hozzá a felaprított póréhagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a többi zöldséget, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselymet, és megszórhatod az újhagyma szárával is, majd forrón tálald.
A spárgakrémlevesnek is most van a szezonja, tejszínnel fantasztikusan selymes.

Ezt is szeretjük