Gyors tavaszi zöldségleves gazdagon: friss, harsogó zöldségekből a legfinomabb
Végre nem konzervből és megfásult zöldségekből kell levest készíteni, hanem friss, üde hozzávalók is a rendelkezésünkre állnak.

tavaszi-zoldsegleves-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most tényleg csupa friss, zsenge zöldség kerülhet a zöldséglevesbe, ami olyan sűrű, hogy rántás, habarás és tészta nélkül is szinte megáll benne a kanál. Nem kell sokáig főzni, mivel a friss zöldségek hamar megpuhulnak, így sokkal több vitamin marad bennük. Ha nincs húsleves a hűtődben, használhatsz leveskockát is.

Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:

  • 3 db közepes újkrumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db póréhagyma
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 l húsleves
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 db karalábé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat, majd rakd hozzá a felaprított póréhagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a többi zöldséget, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd körülbelül 20 percig, amíg minden zöldség megpuhul. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselymet, és megszórhatod az újhagyma szárával is, majd forrón tálald.
A spárgakrémlevesnek is most van a szezonja, tejszínnel fantasztikusan selymes.

Ezt is szeretjük