Krémes tavaszi zöldségleves gazdagon: laktató, mégis büntetlenül eheted

Itt a tavasz, így itt az ideje egy fantasztikus vegyes zöldségkrémleves elkészítésének!

Tavaszi zöldségkrémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal egyre-másra érnek be a finom zöldségek, amikben sok a vitamin és kevés a kalória. Készíts a kedvenceidből ínycsiklandó vegyes zöldségkrémlevest, és fogyassz belőle annyit, amennyi csak beléd fér. A különböző zöldségek főzési ideje eltérő, ezért nem egyszerre kell őket a fazékba tenni.

Tavaszi zöldségkrémleves receptje

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg friss spenót
  • 3 db újkrumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db sárgarépa
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, az újkrumplit vágd kockára, a répát karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Dobd a felhevített olajra, kevergetve süsd a zöldségeket egy-két percig. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Öntsd fel az alaplével, és főzd 15 percig. Rakd hozzá a borsót, a spenótleveleket, és főzd még néhány percig. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, majd öntsd fel tejszínnel, forrald össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Levesbetétnek tökéletes hozzá a házi készítésű kenyérkocka, a kruton.

Ezt is szeretjük