Villámgyors krémes tavaszi zöldségleves: laktat, de nem hizlal
Tavasszal a hagyományos húslevesnél is jobban esik a selymes, zamatos zöldségleves. Tökéletes nyitánya a hétvégi, közös ebédnek is.

zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már egy zöldségből is isteni krémleveseket főzhetsz, hát még több friss finomságból. Spárgával, spenóttal, borsóval biztos a siker, ráadásul ezekhez nagyjából egy időben juthatsz hozzá. Amikor megjelenik az újburgonya, azt tegyél a levesbe az öreg krumpli helyett. 

Tavaszi zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 4 szál spárga
  • 2 bögre spenót
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 db krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 l húsleves vagy alaplé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, a fás végeket távolítsd el, és vágd fel három-négy centis darabokra. A krumplit pucold meg, és karikázd vagy kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és rakd rá a felaprított póréhagymát, majd kevergetve dinszteld meg.

Add hozzá a spárgát, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd, és főzd körülbelül 10 percig. Add hozzá a spenótot, a borsót és petrezselymet, majd főzd még 10 percig. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. 
Az ínyenc zöldborsókrémlevest is feltétlenül próbáld ki friss zöldségekből! 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük