Villámgyors krémes tavaszi zöldségleves: laktat, de nem hizlal
Tavasszal a hagyományos húslevesnél is jobban esik a selymes, zamatos zöldségleves. Tökéletes nyitánya a hétvégi, közös ebédnek is.

zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már egy zöldségből is isteni krémleveseket főzhetsz, hát még több friss finomságból. Spárgával, spenóttal, borsóval biztos a siker, ráadásul ezekhez nagyjából egy időben juthatsz hozzá. Amikor megjelenik az újburgonya, azt tegyél a levesbe az öreg krumpli helyett. 

Tavaszi zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 4 szál spárga
  • 2 bögre spenót
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 db krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 l húsleves vagy alaplé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, a fás végeket távolítsd el, és vágd fel három-négy centis darabokra. A krumplit pucold meg, és karikázd vagy kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és rakd rá a felaprított póréhagymát, majd kevergetve dinszteld meg.

Add hozzá a spárgát, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd, és főzd körülbelül 10 percig. Add hozzá a spenótot, a borsót és petrezselymet, majd főzd még 10 percig. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. 
Az ínyenc zöldborsókrémlevest is feltétlenül próbáld ki friss zöldségekből! 

Ezt is szeretjük