Szuper finom amerikai sült krumpli: világbajnok köret egyszerűen
Az ínycsiklandó tater tot hasonlít a krokettre, csak nem kell bundázni a krumplis masszát.

tater-tots
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Házi mitesszereltávolító maszk rém egyszerűen: kitisztítja a pórusokat és lehúzza a gyulladást »

Hópihés és csillogó manikűrök téli esküvőre: rövid körmökön is csodaszépek »

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ettél már finom sült krumplit, akkor ez az. Nem hiába, hogy az amerikaiak megőrülnek érte, hihetetlen mennyiséget fogyasztanak belőle. A legtöbben fagyasztva veszik, de elkészíteni sem bonyolult. Az alapváltozatot kedvedre variálhatod, rakhatsz hozzá zöldfűszert, de sajttal is feldobhatod. 

Tater tot recept

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzd félig puhára 10 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A krumplit még melegen pucold meg, és hagyd kihűlni. Reszeld le, keverd hozzá a kukoricakeményítőt, a sót, a borsot és a reszelt vagy préselt fokhagymát. Formázz a masszából kis rudakat, és bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát. 
A hagyományos sült krumplit is elkészítheted úgy, ahogy az étteremben kínálják, ropogósan. Csak vess be néhány trükköt!

Ezt is szeretjük